Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

16 Sandevja
Nesbyen, Buskerud, 3540
Norway

+4791522481

All about mountainbiking and trail building in Hallingdal.

Nesbyen Trail "Camp"?

Blog

Nesbyen Trail "Camp"?

Trailhead Nesbyen

Hvor er egentlig campen på Nesbyen Trail Camp?

For mange mange år siden var det noe som het Nesbyen Freeride Camp. Forløperen til Nesbyen Trail Camp.
Når freeride døde og “all mountain” tok over var vi frampå og ville henge med i tiden. Det var stisykling som gjaldt, og dessuten hadde stisykler blitt så bra at de funka fett i stiene vi før sykla freeride på.
Vi måtte fornye oss og bytte navn på festivalen vår. Kunne Nesbyen Trail Camp funke? JA, det passa bra. I flere år hadde flere av freeriderene samlet seg på plena mellom Riksveg 7 og Qvisten Ferieleiligheter. Det var fortsatt camp! Telt, campingvogner, for lite kapasitet på doer og kaldt vann i dusjen. Akkurat det gamle freeridere omvandlet til all mountain/sti/enduro-syklister likte. Men tiden gikk, nye eiere tok over Qvisten, flere ganger. Og i dag er både deler av plena byggeplass for nye kloakkrør, og det er ikke lenger Ferieleiligheter. Det var noen år hvor Nesbyen Camping var et godt sentrumsnært alternativ, men også det er solgt og lagt ned.

Bygda står igjen med 3 campingplasser.
EDIT: De er alle stengt etter flommen Hans i 2023.
Sutøya Feriepark og Sjong Camping nord for Nesbyen. Kun skiltet skiller det i det du svinger av fra Rv7, men vi har hørt at Sutøya er best. Fra her kan man sykle gamleveien tilbake til sentrum på ca 15 min uten særlig trafikk.
Det er også Liodden Camping sør for Nesbyen. Nydelig plassert ved brua over Brommafjorden på motsatt side av elva fra veien. Litt lenger tilbake til sentrum, og du må et lite stykke på Rv7.
I tillegg can du parkere bobil eller campingvogn på parkeringen oppe ved Trytetjern. Du må betale noen kroner for deg, men har også tilgang på do, kald dusj og isbad borte ved badeplassen. Det er gapahuk med bålplass der, og du er først i løypene på morgene. Langt unna folk, kan bråke så mye dere vil eller nyte roen så mye dere vil. Eneste drawback er vel at det er lang vei opp igjen fra pøbben. Men hei, gamle freeridere har vel elsykkel nå til dags? Da går det nedoverbakke også oppover.

Så det er kanskje ikke Nesbyen Trail CAMP lenger. Dere får lage akkurat campen sjæl. Egentlig akkurat sånn det ble gjort i gamledager.
Vi ordner fortsatt shuttle, fete stier, konsert og åpen pøbb. Fikser så du kan stille de mest kronglete nerde-spørsmål til leverandører av fett stæsj, eller til og med prøve noen av de nyeste syklene.

Velkommen til Nesbyen Trail Camp!